Categories: Viral

“Mos hani më byrek, pengon zhvillimin e trurit”/ Ekspertja turke jep alarmin

Psikologia turke, Nejla Avci ka bërë një deklaratë me të cilën i ka çuditur, por edhe frikësuar të gjithë. Ajo ka thënë se byreku ndikon negativisht në zhvillimin e trurit. Këtë deklaratë, ajo e ka bërë gjatë seminarit me temë “Mungesë vëmendjeje të çrregullimit hiperaktiv”.Më tej psikologia turke ka thënë se ushqimet me sheqer të tepërt dhe karbohidrate janë duke ndikuar negativisht në zhvillimin e trurit. Më tej ajo ka thënë këto fjalë:“Çdo lloj ushqimi si byreku apo bugaçja ndikon në masë të madhe në çrregullimin e hiperaktivitetit dhe mungesës së vëmendjes.

Byreku pengon zhvillimin e trurit. Ndërsa sheqeri me energjinë e tepërt që jep, në mënyrë negative ndikon mbi trurin.

”Nuk e dimë sa të vërteta janë këto fjalë, por ajo që dimë të themi me siguri është se byreku është një nga ushqimet më të preferuara dhe që konsumohen më shumë në vendin tonë.Madje problem kryesor për ne është fakti që është rritur së fundmi dhe cmimi i byreqeve në vend, por kjo prapë s’i pengon shqiptarët për t’i konsumuar sidomos për vaktin e mëngjesit.Në fakt jo vetëm psikologia e përmendur pak më sipër, por shumë ekspertë të ushqimit bëjnë me dije se nuk duhet ekzagjaruar me konsumimin e byreqeve, pasi kanë dhe ato pasojat e veta negative.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago