Categories: Viral

NATO po zgjerohet dhe po behet fqinj i Rusise nese Finlanda hyn ne NATO / Ja arsyet pse Putin do hakmerret per kete veprim…

NATO po zgjerohet dhe po behet fqinj i Rusise nese Finlanda hyn ne NATO / Ja arsyet pse Putin do hakmerret per kete veprim…

Rusia para lajmëroi sërish të prem.ten Suedinë dhe Finlandën se do të kthehen në shënj estra të Moskës nëse bëhen anëtare të NATO Finlanda ka një kufi prej 1,300 kilometrash me Rusinë dhe deri më tani ka qenë ja.shtë NATOs për të shmangur antag onizmin e fqinjit të saj lindor.

Suedia nga ana tjetër ka ruajt.ur githnjë një ekuilibër delikat në marrë dhëniet me Moskën por pas lu ftës në Ukrainë u dety.rua të merrte hapa radikale.

Por përse Rusia mund të hakmerret ndaj një vendimi të tillë?

Anëtarë simi i tyre do të bën.te që Rusia të kishte kufi me NATOs dhe trupat e aleancës do të shiheshin duke marrë pjesë në stë rvitje ushtarake në anën tjetër të kuf.irit anëtarësimi i Suedisë dhe Finlandës në NATO do të rrez ikonte Kaliningradin shtë.pinë e flotës së Moskës në Detin Baltik.

Pran daj edhe nuk është cudi që Rusia është zot.uar të hakmerret ndaj dy vendeve.

Rusia kër cënoi me përdorimin e ar.mëve bër thamore në Balltik megjithëse kër cënimi i vërtetë ka më shumë gjasa të vijë në formën e dezin.formatave, sulmeve kibernetike dhe provokimeve të tjera zgjerimi i NATOs pa dyshim ka kontri.buar në mentalitetin paranojak të Putinit.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago