Categories: Viral

Në ditën e parë të ramazanit, lideri çeçenë ka një kërkesë për të gjithë

Lideri i Çeçenisë, Ramzan Kadyrov ka harruar KRlMET që ushtarët e tij po kryejnë për çdo ditë në territorin ukrainas, duke zgjedhur që t’i uroj qytetarët për muajin e shenjtë të Ramazanit.

Ai u është drejtuar atyre për t’u lutur për ushtarët që gjenden në vijat e frontit, e që uratat e tyre të jenë për fitore sa më të shpejtë të tyre.

Njoftimi i plotë i tij:

Assalamu alejkum, të dashur vëllezër dhe motra!

Me gëzim të madh i uroj muslimanët e Republikës së Çeçenisë dhe mbarë botën islame për fillimin e Ramazanit të shenjtë – muajit të shumëpritur të pastrimit të zemrave, muajit të gëzimit dhe paqes. Të paraqitesh në namazet kolektive të natës para Mëshiruesit pas agjërimit, duke i çliruar nga të gjitha llojet e papastërtive – sa e ëmbël është shija e këtyre adhurimeve!

Ramazanin e prisnim me padurim të madh, sepse secili prej nesh e ndjen veçantinë e tij në gjithë lavdinë e tij. Çdo ditë e jetës së tij është një thesar dhe një gjetje e papërsëritshme… Agjërimi që na është imponuar këtë muaj na ngre zemrat në maja të papara përsëri dhe përsëri. Falënderimi i takon Allahut Bujar, që na i solli sërish këto dhurata të çmuara!

Këtë vit, gëzimi është ndërthurur me mendime dhe ndjenja të vazhdueshme për vëllezërit tanë të guximshëm dhe të guximshëm që shkuan në Ukrainë për të kryer misione të rëndësishme luftarake. Ata përballen në mënyrë të përsosur dhe jashtëzakonisht profesionale me detyrat e caktuara, por një musliman ende nuk mund të qëndrojë i qetë derisa vëllai i tij besimtar është në humnerën e betejave.

Në këtë drejtim, ju bëj thirrje, të dashur vëllezër dhe motra, që agjërimin e këtij viti ta bëni çelësin e dyerve të përgjigjes së duasë për begati dhe fitore të shpejtë të djemve tanë të patrembur: përforconi agjërimin me bekimin e Profetit Muhamed ﷺ, lëmoshë, namaz nate, dua, falje reciproke dhe dashuri shoku me shokun! I Plotfuqishmi i pranoftë përpjekjet tona dhe na mbështjell me mëshirën e Tij!

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago