Categories: Viral

Negociatat sekrete mes Moskës dhe Kievit që mund të shmangin lüftën/ E gjitha mund të mbyllet me një telefonatë

Përveç telefonatës publike, ekziston një linjë komunikimi delikate, por shumë e rëndësishme midis Moskës dhe Kievit që mund të shmangë një luftë totale.

Një linjë e ndërprerë midis gjeneralëve dhe oficerëve të lartë rusë dhe ukrainas, pasi ata të gjithë vijnë nga e njëjta akademi ushtarake. Deri në vitin 1991, në fakt, shkollat ??e

luftës ishin unike për rusët dhe ukrainasit dhe kjo përvojë, raporton La Repubblica, shpesh ka krijuar miqësi dhe lidhje që nuk harrohen kurrë dhe që tani janë thelbësore për të hapur një kanal dialogu dhe për të hedhur themelet për negociatat. Testi i parë për të parë nëse kjo linjë komunikimi mund të jetë e dobishme ka të bëjë me sasinë e madhe të grurit ende në portin e Odessa.

Mbetet për t’u parë nëse ato ushqime do të mund të largohen nga porti dhe nëse po kjo do të jetë falë një marrëveshjeje mes dy palëve. Një lloj pushimi ose “qëllimi” i përkohshëm për të çuar mallin në qarkullim.

Flitet për 20 milionë tonë drithëra që rrezikojnë të kalben ose të shkatërrohen në depozita dhe kjo mund të shkaktojë një krizë globale ushqimore. Për ta shmangur atë, është i nevojshëm koordinimi me krerët ushtarakë. Jo vetëm. Gjithashtu nga pikëpamja e luftës kjo “linjë komunikimi” është thelbësore. Në fakt, në këtë moment ka një ngërç që përfshin tre rreziqe.

E para janë kohët e konfliktit të cilat mund të zgjasin. E dyta ka të bëjë me popullsinë: tendenca është të sigurohet fusha e betejës pa zbritje për qytetarët. E treta është probabiliteti i një aksidenti: sa më shumë të kalojë koha, aq më i madh është rreziku i një ngjarjeje të papritur. Për të shmangur këto tre rreziqe, shpresojmë në dialogun e fshehtë midis ushtrisë ruse dhe ukrainase.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago