Categories: Viral

Një nga shkaqet e dështimit rus në Ukrainë? Korrupsioni i komandantëve dhe gomat kineze

Dëmet e shumta të mjeteve ushtarake ruse ne Ukrainë kanë habitur jo vetëm opinionin ndërkombëtar, por edhe vetë Kremlinin, duke i kushtuar “kokën” disa komandantëve në fushëbetejë.
Por sipas disa analistëve, merita e këtyre humbjeve nuk është vetëm e rezistencës së madhe dhe deri diku të papritur të forcave të Kievit, por edhe papërgatitje taktike, nënvlerësimi i kundërshtarit dhe agjentët atmosferikë, të paktën në javët e para të konfliktit.

Por një nga arsyet madhore sipas tyre duhen gjetur veçanërisht te korrupsioni i madh midis oficerëve ruse, që ka sabotuar vetë mjetet e tyre.

Por sipas disa analistëve, merita e këtyre humbjeve nuk është vetëm e rezistencës së madhe dhe deri diku të papritur të forcave të Kievit
Moska ka një buxhet për ushtrinë që shkon gati në 60 miliardë euro, por sipas kritikëve të këtij sistemi ushtarak gjigant, një pjesë e mirë e tyre shpërdorohet ose thjesht vidhet.

Shembulli më i qartë sipas tyre ka të bëj me gomat e mjeteve ushtarake. Standardi i NATO për këto mjete të rënda dhe që duhet të përballojnë terrene të ndryshme është ai i tipit Michelin XZL, ndërkohë që autoritetet ushtarake në Moskë kanë vendosur për goma kineze Yellow Sea YS20, një kopje e shëmtuar e gomave perëndimore.

Boll të mendosh se një set me 50 goma Michelin XZl kushton rreth 30 mijë euro, ndërkohë që e njëjta sasi kineze blihet edhe për 200 dollarë.

Nuk habit që një pjesë e mirë të kamionëve dhe mjeteve të blinduara me rrota kanë ngelur në terrenin plot baltë të Ukrainës verior edhe qendrore, dhe kanë arritur ndërkohë rezultate me të mira në jug dhe lindje, ku terreni është më i thatë dhe i favorshëm.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago