Categories: Viral

Një tjetër disfatë ushtarake për Putinin

Vladimir Putin po përballet me një problem të ri në kuadër të ofensivës së tij ushtarake:

dezertime masive të ushtarëve rusë, të cilët refuzojnë të shkojnë në Ukrainë për të luftuar.

Janë me mijëra ushtarë që heqin dorë nga kontratat e tyre profesionale për të mos u detyruar të marrin pjesë në luftë.

Ky lloj refuzimi për të luftuar ka ndodhur tashmë, sipas disa mediave ruse, në skuadrat e lëvizshme të Krasnodarit, marinsat e Krimesë, parashutistët, njësitë e Osetisë së Jugut dhe Gardën Kombëtare.

Në fakt, trupat që u angazhuan në fillim të luftës dhe pësuan humbje të rënda në Kiev, kur u kthyen për të pushuar në Rusi, shumë prej tyre refuzuan të ktheheshin për të luftuar në Ukrainë.

Një anëtar i Qendrës Wilson që ka hetuar vendime të tilla në ushtrinë ruse, Kamil Galeev, ka theksuar se “dezertimi në ushtrinë ruse tani është i ligjshëm përsa kohë që je një ushtar profesionist, por krerët e ushtrisë dhe Garda Kombëtare po përpiqen ta parandalojë atë duke lëshuar urdhra ekzekutivë që nuk lejojnë personelin ushtarak të largohet nga puna derisa të përmbushen objektivat e tyre”.

Që nga fillimi i këtij viti, 3,8 milionë njerëz janë larguar nga Rusia. Mes tyre nuk janë vetëm opozitarë, por edhe të rinj në moshë për ushtri.

CIA po përpiqet të përfitojë nga ky fakt dhe ka publikuar udhëzime në mënyrë që të gjithë ata rusë që duan të luftojnë kundër regjimit të Vladimir Putinit, të mund të ndajnë informacionin përkatës pa lënë asnjë lloj gjurme, gjë që do të shmangte hakmarrjen e mundshme ruse.

Ky problem i dezertimeve midis trupave ruse shoqërohet me humbjen e fundit të tankut më të avancuar të Rusisë, T-90M, i cili është shkatërruar nga forcat ukrainase.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago