Viral

Nuk iu rritet pensioni sipas ligjit, veteranët paralajmërojnë padi për Qeverinë

Sipas Ligjit për veteranët e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës i cili është në fuqi, bëhet e ditur se pensioni i veteranëve rritet krahas pagës minimale dhe nuk mund të jetë më e vogël se sa paga minimale.

Ishte luftëtar i Brigadës 153, “Hyzri Talla”. Ekrem Vitija iu bashkua UÇK-së kur mbushi 21 vjet dhe luftoi në zonën e Llapit për t’ia siguruar vendit lirinë.

Luftës i shpëtoi por tani ka gjendje të rënduar ekonomike.

Ky i fundit që mbanë statusin e veteranit mbeti i zhgënjyer nga vendimi i Qeverisë se nuk do të ketë rritje të pensioneve për veteranët e luftës në Kosovë.

Ish luftëtari kërkon klasifikim të anëtarëve që i takojnë kësaj kategorie.

E Hisen Berisha i cili ishte komandantit në Betejën e Koshares tregoi se veteranët janë një nga kategoritë më të diskriminuara në vend.

Edhe Berisha ka një paralajmërim për Ekzekutivin.

Faton Klinaku nga Organizata e Veteranëve të Luftës shprehet i bindur se ky vendim është në shkelje e ligjit.

Ndryshe Ligji për veteranët e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kishte saktësuar se vlera e pensionit është e barabartë me pagën minimale, por që neni që saktëson këtë ndërlidhje është hequr nga projektligji i ri.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

9 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

9 months ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

9 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

9 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

9 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

9 months ago