Categories: Viral

Papa Françesku: “Djalli ekziston”, Vatikani përgatitet për takimin ndërkombëtar të ekzorcistëve

Pas disa ditësh në Vatikan do të mbahet një takim ndërkombëtar i ekzorcistëve. Periudha e zgjedhur këtë vit është nga 16 deri më 21 maj.
Sipas gazetës La Repubblica, organizimi është ndërmarrë nga Universiteti Katolik i Selisë së Shenjtë Regina Apostolorum .

Ky është takimi i 16-të që bëhet në lidhje me temën e ekzorcizmit. Organizatorët shpjegojnë se takimet janë “seminare unike në botë, me një qasje të shumë anshme dhe ndërdisiplinore ndaj problemit” , duke iu referuar pikërisht priftërinjve që janë specializuar në ekzorcizmin dhe lutjet për mposhtjen e Satanit.

Sipas informacioneve të deritanishme, seminaret në Romë do të marrin pjesë nga ekzorcistët e besimeve të ndryshme të krishtera, një ekspert mysliman i “demonologjisë”, antropologë, ndërsa do të prezantohet një kërkim shkencor mbi temën e ekzorcizmit, i cili është kryer në bashkëpunim me Universitetin e Bolonjës.

Ndërkohë, 13 ekzorcistë nga ishulli italian i Sardenjës janë takuar ditët e fundit për të shkëmbyer përvoja, për të diskutuar se sa ka ndryshuar roli i tyre dhe për të adresuar sfidat e tyre të reja.

Vetë Papa Françesku , për më tepër, së fundmi iu referua Luçiferit dhe si duhet trajtuar ai:

“Djalli ekziston, sigurisht që ekziston. Ne nuk duhet të lavdërojmë veten, sepse pikërisht në këtë dimension që ne e jetojmë sikur të ishte ekskluzivisht për ne, në këtë pikë depërton djalli. Me fjalë të tjera, ne nuk duhet të lavdërojmë në mënyrë indirekte demonin ”, u tha Papa besimtarëve.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago