Viral

Për një natë shqiptarët grumbulluan 700 mijë franga për ndërtimin e xhamisë në St. Gallen- Zvicërr

Vetem për një natë shqiptarët grumbulluan 700 mijë franga për ndërtimin e xhamisë në St. Gallen- Zvicërr
“Mbi 700.000 franga zvicerane tubohen në natën e parë të aksionit për blerjen e parcelës për xhaminë e re në qytetin e St.Gallenit.

Të nderuar vëllezër e motra, xhematlinj, miq e dashamirë të xhamisë sonë!

Dëshirojmë që t’ju informojmë se mbrëmë patëm një natë të veçantë në xhaminë tonë, ku përveç namazeve që falëm së bashku, nisëm edhe aksionin për tubimin e mjeteve financiare për blerjen e parcelës për të nderuar xhaminë e re tonën në qytetin e St.Gallenit.

Xhemati ynë mbrëmë përjetoi një gëzim të një fitoreje të madhe, të cilën fitore e dhuroi All-llahu xh.sh. përmes vëllezërve e motrave tona humaniste. All-llahu i ruajt dhe i shpërbleftë!”, njoftuan nga Këshilli Organizativ.

Vetëm me 75 donatorë të parë, brenda një nate, dhuruan mbi 700 mijë franga zvicerane.

“Natën e mbrëmshme aksionare për xhaminë e re të El-Hidajes e begatoi edhe më shumë kryetari i Kuvendit të Komunitetit Musliman Shqiptar në Zvicër, Azir Jusufi, njëherit edhe kryetar i xhamisë Tulipan në Reinach, i cili ishte i shoqëruar me nënkryetarin e xhamisë, Hasan Bajramin. Prezenca dhe fjalët e tyre motivuan dhe dhanë impulse të fuqishme te të pranishmit”.

Ata u bëjnë apel të gjithë atyre që dëshirojnë të kontribuojnë për blerjen e parcelës dhe për ndërtimin e xhamisë së re në qytetin e St.Gallenit, të lajmërohen te kryesia e xhamisë dhe t’i marrin informacionet e duhura, si dhe fletëpagesën për xhaminë e re.

Një meritë e veçantë për këtë organizim të suksesshëm është edhe e kryesisë së xhamisë, e cila me shumë kujdes arriti që ta menaxhojë situatën deri në fund të programit.

“Rruga jonë vetëm se ka filluar dhe inshallah një ditë, sa më parë, të mund ta gëzojmë xhaminë tonë të re. Ju faleminderit!”, theksuan nga Keshilli Organizativ.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago