Categories: Viral

Presidentja e Parlamentit Evropian viziton Kievin në kohë Iufte, takohet me Zelenskyn

Presidentja e Parlamentit Europian, Roberta Metsola është takuar në Kiev me presidentin e Ukrainës, Volodymyr Zelensky.
Vizita është vlerësuar lart nga i pari i Ukrainës.

“Unë sinqerisht dua të ju falënderoj ju personalisht Roberta dhe të gjithë ekipin tuaj që jeni këtu në një moment kaq të rëndësishëm për shtetin tonë.

Në këtë moment ju po tregoni heroizëm. Tani është heroike të vish në Ukrainë”, tha Zelensky.

Sipas tij, ardhja e partnerëve ndërkombëtarë në një kohë kur ukrainasit po mbrojnë vendin e tyre është një hap i rëndësishëm në mbështetje të popullit ukrainas.

Ndërkohë Roberta Metsola ka siguruar se Bashkimi Evropian mbështet ambiciet e Ukrainës për të qenë vend kandidat dhe do të ofrojë ndihmë në rindërtimin e qyteteve dhe fshatrave.

Në takim me kryetarin e parlamentit ukrainas, Ruslan Stefanchuk, ajo tha se cenimi i Ukrainës nga ana e Rusisë është cenim i gjithë Europës dhe rendit të ri botëror.

“Bashkimi Evropian njeh ambiciet evropiane të vendit tuaj dhe aspiratat tuaja për të qenë një vend kandidat për anëtarësim dhe ju mund të mbështeteni në përkrahjen e plotë të Parlamentit Evropian në arritjen e këtij qëllimi”, tha Metsola.

Metsola mori pjesë në një seancë plenare të parlamentit ukrainas.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago