Categories: Viral

Prifti ukrainas iu bashkua Iuftës, drejton batalionin që nuk ka shënuar asnjë humbje

Një pastor ukrainas, baba i dy fëmijëve është duke shërbyer si komandant i batalionit vullnetar për 120 ushtarë të moshave nga 18 deri në të 70-t.
Në një intervistë për CNN, Oleg Madgych, tha se shumica e ushtarëve që ai ndodhen, ishin civilë para luftës dhe kanë disa javë në trajnim intensive.

“Tetëdhjetë për qind e njësive të mia janë njerëz që nuk kanë mbajtur kurrë një armë në dorë në jetën e tyre. Ata janë shoferë të zakonshëm kamionësh, juristë”, tha Magdych.
Ai nuk raportoi asnjë lëndim në batalionin e tij në angazhimin e tyre të fundit pranë Kievit dhe tha se shumë ushtarë u mësuan shpejt pasi luftimet filluan.

“Për ditët e para, ata po përpiqen të debatojnë me mua dhe po përpiqen të tregojnë pse nuk duhet të bëjnë atë që unë u them të bëjnë, si gërmimi i llogoreve,” tha Magdych.
Por unë po ju them, pas granatimeve të para, të gjithë duan të hapin llogore.

Magdych vlerësoi besimin e dhënë dhe mbështetjen e trupave që komandon. Gjithashtu foli edhe ëpr punën që po bën familja e tij. Pastori tregoi se e shoqja ndodhet në Ukrainën Perëndimore duke ndihmuar ukrainasit që të largohen nga vendi.

“Ajo është heroi im. Ajo nuk donte të shkonte në Evropë. Ajo vendosi të qëndrojë në Ukrainë dhe të presë fitoren atje”, tha ai.

Djali i tyre më i vogël i është bashkuar Forcave të Mbrojtjes Territoriale që mbrojnë Ukrainën perëndimore dhe “dëshiron keq të jetë me mua”, tha Magdych.

“Por i thashë se ai ka një detyrë më të rëndësishme. Ai duhet të kujdeset për nënën e tij. Pra, kjo është ajo që ai po bën për momentin.”

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

9 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

9 months ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

9 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

9 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

9 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

9 months ago