Viral

Propozohet që 100 eurot e Qeverisë të jepen në formën e kuponave për blerje të prodhimeve vendore

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK), sot ka përshëndetur vendimin e Qeverisë së Kosovës për masat e reja në kuadër të Pakos Emergjente e cila ka qëllim shtimin e mbështetjes për qytetarët. OAK, ka propozuar që vlera e prezantuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës në shumë prej 100 euro për të gjitha kategoritë e lartëcekura të jepet në formën e kuponave – bonave dhe të njëjtat të shfrytëzohen për blerje të produkteve vendore.

Thotë se sipas deklarimeve të Kryeministrit Kurti dhe Ministrit të Financave, Punës dhe Transfereve Hekuran Murati në një konferencë për media, do të dyfishohet vlera e asistencës sociale për familjet që përfitojnë nga kjo asistencë, pensionistët do të përfitojnë nga 100 euro duke përfshirë këtu të gjithë personat që marrin pension bazik, pension kontributpagues, pension për personat me aftësi të kufizuara dhe pension të veteranit, do të mbështeten në shumë prej 100 euro rreth 300 mijë punëtorë të sektorit privat dhe rreth 80 mijë zyrtarë publik, do të shpërndahen 40 mijë pako ushqimore për familjet në nevojë implementimi i së cilës veqse ka filluar.

Poashtu në kuadër të kësaj pako emergjente sipas Qeverisë së Republikës së Kosovës të gjithë studentët do të mbështeteten në shumën prej 100 euro (rreth 80 mijë student). Kostoja totale e proklamuar për këto masa është mbi 100 milionë euro.

“Sipas Qeverisë, kjo pako do të aplikohet gjatë muajit Prill dhe nga e njejta do të përfitojnë rreth 800 mijë qytetarë ose praktikisht çdo familje e Republikës së Kosovës”, thuhet në njoftim.

Oda e Afarizmit të Kosovës duke marrë parasysh masat e prezantuara, përshëndet këtë vendim, dhe propozon që vlera e prezantuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës në shumë prej 100 euro për të gjitha kategoritë e lartëcekura të ipet në formën e kuponave – bonave dhe të njejtat të shfrytëzohen për blerje të produkteve vendore ne markete.

“Kështu do të kontribohet në mënyrë zinxhirore duke i dhënë një përkrahje prodhuesve vendor dhe ruajtjen e rritjen e të punësuarve duke e marrë parasysh gjendjen shumë të rëndë në punësim dhe kërkesa për tu larguar nga vendi. OAK kërkon nga Qeveria e Kosovës që të merret parasysh ky rekomandim, në mënyrë që të tejkalohet me lehtë situata e krijuar dhe të ndihmohet ekonomia e vendit nga një kolaps potencial duke i parë cdo ditë vështirësitë që po i hasin bizneset nga situata e krijuar në botë”, thuhet në reagim.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago