Categories: Viral

Putin, shkronja Z dhe thirrjet “Rroftë Rusia” në rrugët e Beogradit për 9 maj

Në Beograd është shënuar Dita e Fitores kundër Fashizmit në Luftën e Dytë Botërore.

Manifestimi “Regjimenti i Pavdekshëm” ka sjellë në rrugët e kryeqytetit serb mesazhin se “Serbia dhe Rusia kanë qenë gjithmonë në anën e duhur të historisë”.

Pas paradës nëpër qendër të qytetit, pjesëmarrësit vendosën kurora dhe qirinj në Varrezat e Çlirimit të Beogradit, aty u panë edhe ambasadori rus në Serbi Aleksandar Botsan Kharchenko dhe përfaqësuesit e qeverisë serbe ministrat Nenad Popoviq dhe Aleksandar Vulin, por asnjë zyrtar shtetëror nuk ka pranuar të flasë për marrëdhëniet aktuale ndërmjet Serbisë dhe Rusisë, raporton H1 Beograd.

Ministri pa portofol në Qeverinë e Serbisë, Nenad Popoviq, theksoi se “Serbia dhe Rusia kanë qenë gjithmonë në anën e duhur të historisë” dhe tha se gjeneratat e sotme e kanë obligim “të mbrojnë dy vlerat më të mëdha të Serbisë – lirinë dhe pavarësinë”.

Në tubim, bashkë me thirrjet “Urra”, “Rroftë Rusia”, “Rroftë Putin”, është bartur një figurë prej letre me imazhin e presidentit rus, si dhe shkronjën e madhe “Z”, një simbol nën të cilin Trupat ruse hynë në Ukrainë më 24 shkurt.

Por televizioni RTS ndryshe nga vitet e kaluara, nuk e transmetoi paradën drejtpërdrejt në Sheshin e Kuq të Moskës, në shënimin e 77-vjetorit të Ditës së Fitores.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago