Categories: Viral

Ramabaja për shaminë: Kurani thotë është mbulesë për organet gjenitale, koka nuk është organ gjenital

Analisti Sadri Ramabaja, duke folur për mbulesën fetare në shkollat ka thënë se po interpretohet gabimisht edhe mbulesa. Siç thotë ai në gjermanisht në Kuran shamia nuk konsiderohet mbulesë islame, por që taksativisht thuhet “mbulesë për organet gjenitale”.

“Këtu s’bëhet fjalë për shkelje të të drejtave të njeriu sepse këtu i garanton kushtetuta. problemi është se po interpretohen total gabimisht. Edhe veshja. Në përkthimin gjermanisht të Kuranit shamia nuk konsiderohet si bartje islame. Në përkthimin shqip nuk figuron atje kjo fjali.

Në gjermanisht shënon taksativisht “mbulesë për organet gjenitale”. Koka nuk është organ gjenital. Kjo është formë e islamit politik që po i imponohet shoqërisë shqiptare në përgjithësi. Dhe natyrisht duke e interpretuar si uniformë të islamit politik, kjo merr konotacione shumë të ashpra ndaj një vend laik”, tha Ramabaja.

“Unë kam problem sepse në interpretimin doktrinar ka një ngatërrim total të tri lirive themelore. Sepse në rast se ne vazhdojmë tutje që ta përballim shoqërinë shqiptare përgjithësisht dhe sidomos këtë në Kosovë e Maqedoni me këto teza, atëherë de fakto bijmë në desh me vlerat europiane. Ne duhet ta kemi parasysh se kjo nuk duhet të ndodh”, tha ai në emisionin Pressing në T7″, tha ai

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago