Categories: Viral

Rusët E Shohin “Ferrin”!!Putinit Po I Ngushtohet Rrethi, Shiqoni ‘Bisha’ Që Gjermania Po Përgatit Kundër Rusisë!!

Krijimi i një tanku, i quajtur Leopard 3 do të jetë një detyrë e vështirë që sigurisht do të kërkojë shumë kohë. Gjermania do të duhet të azhurnojë Leopard 2A7 (+), në mënyrë që t’i kundërpërgjigjet tankut të gjeneratës së ardhshme të Rusisë T-14 Armata.

Deri në vitin 2015 Gjermania dhe Franca po përgatiteshin për të zhvilluar së bashku një tank të ri, Leopard 3, për të zëvendësuar Leopard 2, i cili do të ishte në gjendje të konkurronte me tankun Armata të gjeneratës së ardhshme të Rusisë.

Në dhjetor të vitit 2014, parlamenti gjerman miratoi një propozim për të zhvilluar një brez të ri tankesh, një program që do të përfshihet në planifikimin afatmesëm të Ministrisë Gjermane të Mbrojtjes. Vendimi erdhi mes krizës ukrainase, ku tanket 225/7 Leopard 2A6 që Bundeswehr ishin të papërshtatshme.
Ministria Gjermane e Mbrojtjes njoftoi planet e saj për zhvillimin e “Leopard 3” për të zëvendësuar tankun e saj kryesor të betejës, Leopard 2. Leopard 2 ka shërbyer në 1979 dhe ishte konceptuar si pjesë e një plani për mbrojtjen e kufijve tokësore gjatë Luftës së Ftohtë.

Gjermania porositi më shumë se 2,000 prej tyre në fillim të viteve 1980. Megjithatë, aktualisht, vetëm rreth 240 janë në shërbim aktiv; por muajin e kaluar, duke përmendur situatën e sigurisë në Ukrainë, Ursula von der Leyen njoftoi planet për të riaktivizuar 100 tanke Leopard 2, raporton abcnews.al

Në nëntor 2014, von der Leyen njoftoi gjithashtu se do të shtonte 100 anije luftarake të blinduar “Boxer” në Bundeswehr.

Sipas Deutsche Welle, prodhuesi i Leopard 2, Krauss-Maffei Wegmann, ishte planifikuar të bashkohej me firmën franceze Nexter Systems gjatë këtij viti. Kjo i shtyu mediat gjermane të raportojnë se firma e re franko-gjermane, me më shumë se 6,000 persona dhe një qarkullim prej rreth 2 miliardë eurosh mund të jetë një kandidat i fortë për të fituar kontratën për të zhvilluar një tank të ri për Bundeswehr-in gjerman.

Gjermania fillimisht zhvilloi një strategji për të pasur dy versione tankesh në shërbim të saj. Një që sapo ishte projektuar, dhe një që do të zëvendësohej. Leopard 1 zëvëndësoi M47, dhe Leopard 2 – M48.
Gjatë viteve 1980, Ushtria Gjermane filloi me planet për të zëvendësuar Leopard 1. Problemi ishte se nuk kishte teknologji të mjaftueshme në dispozicion për të ndërtuar një familje të re tankesh.

MBT Revolution

MBT ndryshe njihet si Leopard 2A4. Ky tank është më i përshtatshëm për luftëra civile dhe konflikte me intensitet të ulët. MBT ndër të tjera përmban elementë të modifikuar të mbrojtjes. Tanku u prezantua në Eurosatory – 2014 dhe përfshin forca të blinduara.

Leopard Evolution
MBT Leopard Evolution u shfaq gjatë ekspozitës Indodefence në vitin 2012 në Xhakartë, Indonezi. Ndryshe nga Armata, MBT Revolution i prodhuar nga Rheinmetall nuk është një platformë e re, por një azhurnim i Leopard 2A4.

Kjo ofron mbrojtje të përmirësuar, një sistem të azhurnuar dixhital të kontrollit të zjarrit. Në përgjithësi MBT është më pak i prekshëm nga pritat, raketat antitank, pajisjet shpërthyese të improvizuara dhe minat.

Një nga disavantazhet kryesore të Leopard rrjedh nga fakti që ai përdor tungsten(element kimik) në vend të uraniumit për rezervuarët. Zgjedhja e materialit ndikon në performancë. Në mënyrë të veçantë, mund të ketë raste kur municionet gjermane mund të mos kenë energji të mjaftueshme kinetike për të mposhtur T-80, T-90 dhe padyshim Armata.

Gjermania ka vendosur të azhurnojë më shumë se 100 Leopard 2 ndërsa tanku i ri pritet të prodhohet masivisht në 2030, raporton abcnews.al
Berlini tashmë ka filluar zhvillimin e gjeneratës së ardhshme (MGCS) në bashkëpunim me Francën. Sistemet e reja të lëshimit të granatave përfshijnë fishekë me kalibër prej 40 mm që mund të përdoren manualisht ose të përdoren mbi sistemin e kontrollit të zjarrit.

Platforma e teknologjisë MBT është e pajisur me AMAP (Advanced Modular Armour Protection) ADS (Sistemi i Mbrojtjes Aktive) në mbrojtje kundër predhave. AMAP-ADS prodhohet nga një ndërmarrje e përbashkët midis IBD Deisenroth dhe Rheinmetall Defense.

Gjithashtu janë të vendosura disa struktura optronike. Ky tank i ri ka të vendosura, sisteme të kamerave me vizionin e natës dhe pajisjet matëse në distancë me bazë lazer për zbulimin dhe përcaktimin e të dhënave të synuara.

Pasardhësi i Leopard 2, i ashtuquajturi MGCS (Main Ground Combat System), mund të jetë pa pilot.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago