Categories: Viral

Rusia porosi NATO-s: Ju kemi në shënjestër, po ju vëzhgojmë

Forcat ruse të Flotës së Baltikut do të vëzhgojnë veprimet e anijeve të NATO-s gjatë stërvitjeve ushtarake në atë rajon, tha ish-komandanti i Flotës së Baltikut, admirali Vladimir Valujev.“Qëllimi i stërvitjeve ushtarake të mbajtura nga NATO është të tregojë forcën dhe unitetin e aleatëve. Megjithatë, Flota e Baltikut ka mjaft sisteme bregdetare dhe ekuipazhe anijesh për t’iu kundërvënë kërcënimeve. Aktivitetet për zbulim po bëhen me të gjitha mjetet”, tha ai.
“Në rast të planeve agresive të gjitha objektet e tyre do të jenë në shënjestër, paralajmëroi admirali në një deklatatë për Sputnik.

Ai kujtoi gjithashtu se në të kaluarën e afërt, anijet e NATO-s, së bashku me Flotën Ruse të Baltikut, zhvillonin çdo vit stërvitjet ushtarake “Baltops”, për të praktikuar ndërveprimin në ujë dhe tokë.

“Sidoqoftë, tani po bëhen stërvitje për realizimin e zbarkimit në bregdet, me synimin për të avancuar në lindje. Por ne jemi gati për këtë,” tha ai.Siç njoftoi më herët shërbimi për shtyp i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Mbrojtjes të Estonisë, anijet e grupit të parë të përhershëm anti-minë detare të NATO-s, SNMG1, kanë hyrë në Detin Baltik, ku do të marrin pjesë në stërvitje ushtarake me vendet fqinje të Aleancës dhe vendet partnere.

Detyra kryesore është të demonstrojë praninë e aleatëve në rajonin e Detit Baltik dhe të zhvillojë stërvitje të përbashkëta ushtarake me Flotën detare të Estonisë.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

9 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

9 months ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

9 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

9 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

9 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

9 months ago