Categories: Viral

Shala propozon që burka të ndalohet me ligj

Kryetari i Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut, Behxhet Shala, tha se bartja e burkës nuk ka të bëjë asgjë me fenë islame dhe si e tillë duhet të ndalohet me ligj që të bartet në vendet publike.

Një ndalesë e tillë, Shala u shpreh se nuk do të ishte shkelje e të drejtave dhe lirive të njeriut.

“Në qoftë se i dëgjoni ligjëruesit e besimit islam ata nuk e marrin burkën si një domosdoshmëri për përmbushjen e detyrimeve fetare, madje ata e marrin si pjesë të një kulture, pjesë të një tradite, të vendeve tjera të cilët nuk kanë të bëjnë asgjë as me Kosovën, as me besimin.

Pra, kufizimi i burkës në asnjë mënyrë nuk i kufizon askujt të drejtat dhe liritë fetare, ato mund të zbatojnë të gjitha detyrimet fetare, mirëpo duhet të vendoset një rregull.

Në qoftë se shtetet që kanë ndoshta qind për qind banorë të besimit islam, që kanë një traditë shumë më të madhe se ne, për shembull kanë marrë një vendim që burka të mos lejohet,

atëherë nuk e di pse do të duhej të merrej si shkelje e të drejtave dhe lirive fetare në qoftë se merret një vendim i cili në fund të fundit më shumë i shkon për shtati dhe interes atyre që e bartin burkën sesa ata që do të merrnin ndonjë vendim kundër burkës”, tha ai në emisionin “Betimi për Drejtësi” në KTV.

Ai deklaroi se gratë që bartin burka janë të stigmatizuara dhe diskriminohen si në punësim ashtu edhe në çdo gjë tjetër për shkak të mbajtjes së burkës.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago