Categories: Viral

Synimet për anëtarësim në NATO, Rusia ia ndërpren rrymën Finlandës

Po raportohet se Rusia ka ndërprerë energjinë elektrike në Finlandë.

“Është në zero për momentin”, tha një menaxher i lartë në rrjetin kombëtar të Finlandës për agjencinë e lajmeve AFP.

Të dyja palët kishin paralajmëruar të premten se ndërprerja do të ndodhte sepse kompania ruse e energjisë që e furnizonte atë nuk po paguhej, shkruan BBC, transmeton Gazeta Express.

RAO Nordic – një degë e një kompanie ruse të energjisë – ka blerë energji elektrike nga tregu rus dhe e dërgon atë në Finlandë prej vitesh, duke e shitur atë.

Kompania thotë se nuk është paguar për energjinë e shitur që nga 6 maji dhe se për këtë arsye është duke tërhequr e ndalur rrymën.

Nuk është e qartë nëse këto çështje pagesash lidhen me synimin e Finlandës për të aplikuar për t’u anëtarësuar me NATO-n, gjë për të cilën Rusia ka kërcënuar se do të ketë pasoja.

Sido që të jetë, operatori kombëtar i energjisë elektrike Fingrid thotë se furnizimet nuk janë në rrezik dhe vendi do të rrisë prodhimin e tij derisa në vend të kësaj do të blejë më shumë energji nga Suedia.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago