Categories: Viral

Synimi i radhës i Putinit është Moldavia e më pas destabilizimi i Ballkanit, sipas inteligjencës ukrainase

Krijimi i një “fronti të dytë” në Moldavi, në rajonin e Transnistrias e më pas destabilizimi i Ballkanit.

Këto janë planet e Vladimir Putinit sipas inteligjencës ukrainase, duke theksuar se Rusia ka zhvilluar një plan shumë të qartë për pushtimin e Moldavisë.

Hapja e frontit të dytë është një pikë e rëndësishme strategjike, sepse mund të shpërndajë në disa drejtime Forcat e Armatosura të Ukrainës.

Nga ana tjetër, në aspektin gjeopolitik, kjo situatë mundet fare mirë të destabilizojë situatën politike në Ballkan.

Plani i Moskës mund të jetë një i ngjashëm me atë çfarë ndodhi me luftën në Ukrainë.

Fillimisht, sipas njësive inteligjente në Kiev, Putini mund të njohë pavarësinë e Transnistrias, ashtu si njohu pavarësinë e Donetskut dhe Luhanskut.

Më pas, ai mund të ndërmarrë një operacion në zonë, për vendosjen e trupave ruse aty.

Akoma më tej, plani afatgjatë mund të jetë ai i shtimit të këtij rajoni nën flamurin rus dhe nën territorin e Federatës ruse.

Me vendosjen e trupave në Transnistria, ajo çfarë mund të arrihet është edhe krijimi i një korridori për lidhur nëpërmjet rajoneve të Khersonit, Nikolaevit dhe Odessas. Por ky do të ishte një skenar shumë ambicioz, duke parë gjasat e pakta që të ndodhë.

Me tensionet në rritje në Moldavi gjithsesi, ku akuza të shumta i janë hedhur Kievit për sulme në Transnistria, sytë e Putinit mund të jenë të kthyer më shumë se sa mendojnë të gjithë për nga Moldavia.

Për të parë, mbetet vetëm nëse 9 maji, mund të jetë realisht data reale e nisjes së luftës.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago