Categories: Viral

Terrori i ushtrisë ruse: Artileria amerikane me rreze 60 km dërgohet në Ukrainë

Javën e kaluar Pentagoni njoftoi se një tjetër ndihmë prej 800 milionë dollarësh për sigurinë po shkon në Ukrainë. Të përfshira në këtë paketë janë 72 topa ‘howitzer’ 155 mm, 144.000 fishekë artilerie, 121 sisteme ajrore pa pilot Phoenix Ghost dhe mjete me të cilat tërhiqen topat ‘howitzer’.

Javën e kaluar, SHBA-ja njoftoi se do të dërgonte 18 topa në Ukrainë, së bashku me 40.000 predha artilerie. Shtetet e Bashkuara tani do të dërgojnë 72 topa shtesë në Ukrainë dhe 144.000 predha shtesë. Kjo e çon numrin e përgjithshëm të topave në 90.

“Këto 72 topa shtesë do të ndihmojnë në thelb të përshtaten pesë batalione të tjera artilerie për ukrainasit,” tha Kirby, zëdhënësi i Pentagonit. “Kjo ishte shumë në përputhje me nevojat e tyre, veçanërisht në Donbas, dhe llojin e luftimeve që tashmë kanë filluar atje dhe ne presim të vazhdojnë gjatë ditëve dhe javëve në vijim.”

Një top i këtillë 155 mm, me më shumë se 60 tonë, i blinduar, vetëlëvizës dhe vetë-ngarkues, ka të integruar GPS, sisteme të motit dhe sisteme të tjera, si dhe një rreze maksimale më të madhe se 60 km me predha të ndihmuara nga raketa.

Më poshtë mund të shihen topat amerikanë teksa përgatiten për t’u dërguar në Ukrainë.

Javën e kaluar Pentagoni njoftoi se një tjetër ndihmë prej 800 milionë dollarësh për sigurinë po shkon në Ukrainë. Të përfshira në këtë paketë janë 72 topa ‘howitzer’ 155 mm, 144.000 fishekë artilerie, 121 sisteme ajrore pa pilot Phoenix Ghost dhe mjete me të cilat tërhiqen topat ‘howitzer’.

Javën e kaluar, SHBA-ja njoftoi se do të dërgonte 18 topa në Ukrainë, së bashku me 40.000 predha artilerie. Shtetet e Bashkuara tani do të dërgojnë 72 topa shtesë në Ukrainë dhe 144.000 predha shtesë. Kjo e çon numrin e përgjithshëm të topave në 90.

“Këto 72 topa shtesë do të ndihmojnë në thelb të përshtaten pesë batalione të tjera artilerie për ukrainasit,” tha Kirby, zëdhënësi i Pentagonit. “Kjo ishte shumë në përputhje me nevojat e tyre, veçanërisht në Donbas, dhe llojin e luftimeve që tashmë kanë filluar atje dhe ne presim të vazhdojnë gjatë ditëve dhe javëve në vijim.”

Një top i këtillë 155 mm, me më shumë se 60 tonë, i blinduar, vetëlëvizës dhe vetë-ngarkues, ka të integruar GPS, sisteme të motit dhe sisteme të tjera, si dhe një rreze maksimale më të madhe se 60 km me predha të ndihmuara nga raketa.

Më poshtë mund të shihen topat amerikanë teksa përgatiten për t’u dërguar në Ukrainë.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago