Categories: Viral

Urime Kosovë! Izraeli Ofron Ndihmën E Madhe Për Vendin Tonë Që Po Cmend Serbët

Pas vendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Kosovës dhe Izraelit, kanë filluar bashkëpunimet mes dy vendeve në shumë fusha.

Investimi nga shteti i Izraelit në Kosovë është përmendur nga ministri për Bashkëpunim Regjional të Izraelit, Esawi Frej, gjatë një konference të përbashkët me Ministrin e Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi në Prishtinë

Ministri Frej tha se edhe sjellja e ambasadores së Izraelit në Kosovë, dëshmon miqësinë që e ka ky shtet me Kosovën, me ç’rast tha se jo të gjitha vendet në Ballkanin Perëndimor kanë ambasadorë izraelitë.

“Është vizita e parë e një ministri izraelit në Kosovë dhe kjo vizitë do të trajtojë shumë gjëra. Populli i Izraelit ka kënaqësinë të investojë këtu.

Do të gjejmë në cilat fusha do t’i vendosim investimet tona, si në bujqësi..

Jam i sigurt që qeveria izralite do të jetë shpejt këtu dhe hapi i parë i investimeve në Kosovë.

Por, na nevojitet që ta njohim njëri-tjetrin. Mirëpo jam i sigurt që jemi në rrugën e duhur, sepse kemi vullnetin.

Ne do të investojmë, sigurisht… Kosova është e rëndësishme, dhe për këtë arsye kemi një ambasadore këtu.

Jo të gjitha shtetet ballkanike kanë ambasadorë të Izraelit, dhe Izraeli ka ambasador në 80 shtete.

Në shumicën e shteteve ballkanike nuk ka ambasador izraelit, por në Kosovë e kemi.

Jam i sigurt që me ngritjen e lidhjeve tona ekonomike kur të rritet tregtimi do të ketë nevojë më të madhe për një ambasadë.

Në fillim e kemi një ambasadore kur t’i fuqizojmë raportet tona ekonomike ambasada do të hapet, por nevojitet kohë”, tha ministri Frej.

Frej, vizitën e tij në Kosovë e konsideron nder dhe moment historik, pasi u bë pikërisht në një-vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve bilaterale.

Ndërkaq, ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, tha se vizitat do të jenë edhe nëpër komunat e Kosovës.

“Është vizita e parë e një ministri nga shteti mik i Izraelit në Kosovë pas njohjes nga shteti izraelit.

Një vizitë që është planifikuar për tri ditë me shumë aktivitete, shumë fusha të përfshira.

Do të kemi vizita edhe në qytete tjera, nesër do të jemi në Prizren për vizitë në monumente dhe trashëgimi kulturore të hebrenjve dhe të Kosovës.

Pas takimit tonë të përbashkët, do të ketë takime me kryeministrin Kurti dhe ministren e Punëve të Jashtme, Gërvalla, ndërsa nesër me kryetarë komunash.

Do të jemi në vizitë në spitalin e pediatrisë dhe do të kemi vizitë të qendrën ‘Handikos’ që do të dorëzohen karroca për fëmijët, të cilat i kemi donacion nga ky shtet.

Kështu që, është një moment i rëndësishëm, sepse po i thellojmë bashkëpunimet tona. Kjo vizitë është vetëm fillimi i shumë bashkëpunimeve tona të ndërsjella në shumë fusha”, theksoi ai.

Delegacioni izraelit ka bërë homazhe te Pllaka Memoriale në nderim të viktimave të Holokaustit në oborrin e ndërtesës së Kuvendit të Kosovës.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago