Categories: Viral

Vendimi nga qeveria Rama: E paguan më shtrenjtë kush harxhon më shumë se 700 kWh në muaj

Ashtu siç kishte paralajmëruar edhe më herët kryeministri Rama, qeveria duket se e ka gati planin për t’ia shitur më shtrenjtë energjinë elektrike familjeve që harxhojnë më shumë se 700 kW/h në muaj.

Ministrja Belinda Balluku bëri sot publike detaje nga plani i qeverisë duke theksuar se çdo konsum mbi 700 kW/h është jo normal dhe duhet paguar më shtrenjtë.

“Sot i kemi dhënë rrugë hapjes së mënyrë së kalkulimit për ofruesit e shërbimit të transportit urban që do të kompensohen me 100 lekë për litër. Nuk do t’i lejojmë subjektet të kenë ndryshim në rritje të çmimeve të biletës, pasi do i kompensojmë. I kemi dhënë rrugë hapjes së mënyrës së kalkulimit për të gjitha njësitë që janë në këtë proces. Do të shpenzohen gjatë muajit prill dhe maj. 98% e transportit në Shqipëri kryhet përmes rrugës dh epo mundohemi të ruajmë çmimin e biletës që mos të ketë një ndryshim. Po punojmë për përmirësimin e flotës apo për të pasur dhe një flokë të re”, tha Balluku.

Ndërkohë, ajo njoftoi sot hapjen e procesit të kalkulimit për ofruesit e shërbimit të transportit publik qytetas dhe ndërqytetas të cilët do të kompensohen me 100 lekë për litër, si pjesë e rezistencës për rritjen e çmimeve.

“Sot i kemi dhënë rrugë hapjes së mënyrë së kalkulimit për ofruesit e shërbimit të transportit urban që do të kompensohen me 100 lekë për litër. Nuk do t’i lejojmë subjektet të kenë ndryshim në rritje të çmimeve të biletës, pasi do i kompensojmë. I kemi dhënë rrugë hapjes së mënyrës së kalkulimit për të gjitha njësitë që janë në këtë proces. Do të shpenzohen gjatë muajit prill dhe maj. 98% e transportit në Shqipëri kryhet përmes rrugës dh epo mundohemi të ruajmë çmimin e biletës që mos të ketë një ndryshim. Po punojmë për përmirësimin e flotës apo për të pasur dhe një flokë të re”, tha Balluku.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

9 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

9 months ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

9 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

9 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

9 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

9 months ago