Categories: Viral

Vjen Lajmi B0MBE!!: “Krizën energjetike nuk e ka shkaktu qeveria Kurti, por ata të dy dekadave të fundit”

Deputetja e VV’së, Fitore Pacolli, ka folur rreth krizës energjetike ku fajin kryesor, sikurse shefi i saj, ia ka lënë qeverive të kaluara.

Pacolli në foltoren e Kuvendit ku po debatohet për krizën energjetike ka thënë se janë elaboruar nga kryeministri arsyjet e rritjes së çmimit të energjisë dhe sipas tyre njëra nga to është faji i qeverive të dy dekadave të fundit.

“Sot po debatojmë për një temë që është shumë e rëndësishme. Krizën energjetike e cila shqetëson me të drejtë secilin qytetarë në vendin tonë. Varfëria, papunësia dhe pagat e ulëta me të cilat jetojnë qytetarët tonë e bëjnë këtë temë edhe më të ndjeshme. Arsyejet e rritjes së çmimit të energjisë tashmë janë elaboruar shumë thjeshtë e qartë nga kryeministri dhe nga ministrja e ekonomisë. Pra, rritja vjen nga rritja e çmimit të importit dhe nga mungesa e vizionit për të gjeneruar kapacitete të reja nga dy dekadat e fundit. Opozita ka vendosur t;ia drejtojë gishtin Qeverisë, mirëpo do të ishte mirë të bëhemi të sinqertë dhe të debatojmë se si arritëm deri këtu, cilat janë shkaqet kryesore dhe cilët janë shkaktarët që shkaktuan këtë krizë.

Më e rëndësishmja është si të dalim tutje nga kjo krizë”, tha Pacolli.

Pacolli ndër të tjera thotë se është evidente që krizën nuk e ka shkaktu Qeveria.

Krizat pandemike, ndryshimet klimatike, kriza energjetike dhe ajo e gazit, me të cilët po ballafaqohet e gjithë bota janë shkaktarët kryesorë të cilat në mënyrë zingjirore kanë ndikuar në rritjen e shumë çmimeve të tjera, përfundoi ajo.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago