Categories: Viral

Vuçiç i “lënduar” nga votimi në OKB – Një gjë të tillë Serbia e bëri për shkak të “presionit të madh”

“Ne kishim ndërmend të përmbahemi dhe të abstenojmë”, tha Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç rreth vendimit për të votuar “Pro” përjashtimit të Rusisë nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.

Një gjë të tillë Serbia e bëri për shkak të “presionit të madh”, tha Vuçiç.

“Vendimi i parë ishte të abstenojmë, por pastaj merrni presione të rënda, jo personale, por shantazhojnë shtetin tonë dhe ne nuk kemi iluzione për këtë. Ata thonë se a e dini se fati i Serbisë do të vendoset në ditët në vijim në lidhje me sanksionet e naftës, që do të thotë se NIS më nuk të importoj naftë nga askund, e lëre më vetëm nga vende te BE-së”, tha Vuçiç në RTS.

Serbia, sipas Vuçiç, gjendej para një rruge, ose t’i thotë “lamtumirë” perspektivës evropiane, ose të qëndrojë konform qëndrimeve të BE-së.

“Serbia sapo ka pezulluar një sulm bërthamor. Jo me bomba atomike, por me sanksione dhe ndërprerje të rrugës evropiane. Kjo është një pyetje për patriotët që u pajtuan për gjithçka në Bruksel, dhe unë vetëm qëndrova dhe luftova për Kosovën. Ne jemi i vetmi vend që nuk ka miratuar masa restriktive kundër Rusisë, që nuk kemi nacionalizuar pronat e tyre dhe kemi pasur sukses në këtë. Ne mbajmë kursin tonë të sinqertë, të moralshëm dhe të ndershëm”, vazhdoi Vuçiç.

“Perëndimi më pëlqen, Rusinë e dua, por Serbinë e dashuroj pafundësisht”, tha ai, teksa tha se nuk pajtohet që Putini të quhet “Hitler”, pasi sipas tij, “kjo është histerike dhe e çmendur”.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago