Categories: Viral

Vuçiq: Nuk Kemi Zgjidhje Tjeter, Nëse Kosova Antarësohet Në NATO Do Veprojmë Si Rusia Ndaj Ukrainës

Serbia ndihet jo rehat nga shprehja e dëshirës së Kosovës për t’u anëtarësuar në NATO.

Sipas ministrit të Brendshëm Vulin kjo do të nxiste provokime të cilat do ta detyronin Beogradin të ndërhynte usht arakisht.

Disa ditë pasi Kosova bëri thirrje për anëtarësim në NATO, Serbia thotë se ky akt është në kundërshtim me Serbinë dhe do ta detyronte vendin t’i përgjigjej siç bëri Rusia ndaj Ukrainës.

Kështu ka deklaruar ministri i Brendshëm, Aleksandër Vulin, i cili pretendon se anëtarësimi është i pamundur edhe proceduralisht.

Vulin: Anëtarësimi i Kosovë në paktin e NATO-s është kércènîm për Serbinë me konfrontim të ärmátósûr dhe asgjë tjetër.

Anëtarësimi nënkupton anulimin e Rezolutës 1244, shfuqizimin e Marrëveshjes së Kumanovës dhe të gjitha garancive të dhëna nga OKB-ja, por edhe detyrimin e të gjitha vendeve anëtare të NATO-s që të mbrojnë integritetin e tyre territorial të anëtarëve të sapo pranuar siç thuhet në nenin e 5 të traktatit.

Ministri pretendoi se nëse Kosova do të anëtarësohej në NATO, qeveria do të ndërmerrte sûlmé ndaj serbëve në veri të vendit dhe do të provokonte konflikte me Beogradin.

Vulin: A dyshon dikush se Kurti do të hezitonte të ndërmerrte një sërë sûlmesh ndaj serbëve në veri të Kosovës dhe të provokonte kónflikte që të detyronin Serbinë të futej ûshtàràkisht për të mbrojtur popullin e vet?

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago