Viral

Vuçiq “pastron” kuadrot pro-ruse: Daçiq dhe Vulin pritet të mos jenë pjesë e Qeverisë së re

Me sa duket, Partia Progresive Serbe do të formojë Qeverinë e re të Serbisë, por në të mund të mos ketë vend për ministrin aktual të Policisë, Aleksandar Vulin dhe kryetarin e Kuvendit dhe liderin e SPS-së, Ivica Daçiq.

Siç merr vesh gazeta beogradase, nova, partnerët perëndimorë kërkojnë nga presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, që ta “pastrojë” qeverinë nga kuadrot pro-ruse dhe shteti të marrë një kurs të qartë të politikës së jashtme në raport me Rusinë.

Sipas “novas”, zgjedhjet për kreun e SNS-së dhe presidentin serb kanë qenë gjithmonë një justifikim për të mos mbajtur një qëndrim të qartë për pushtimin e Rusisë në Ukrainë.

Edhe pse shumëkujt mund t’i jetë dukur se Serbia ishte relativisht e suksesshme në balancimin e politikës së saj të jashtme, muaji i mjaltit ka përfunduar.

Gjegjësisht, burimet e gazetës pohojnë se pas zgjedhjeve kanë ardhur kërkesa të shumta që Vuçiq të marrë një vendim të qartë.

Siç mëson mediumi serb, partnerët perëndimorë rekomanduan që në Serbi të krijohet një shumicë e re parlamentare sa më shpejt që të jetë e mundur, duke pasur parasysh se Partia Progresive Serbe ka mundësi ta bëjë këtë me mbështetjen e partive minoritare.

Kreu i Progresistëve, Aleksandar Vuçiq, kërkohet të përcaktojë qartë Serbinë sipas situatës në Ukrainë dhe të harmonizohet me sanksionet që Bashkimi Evropian vendosi ndaj Rusisë. Në të njëjtën kohë, kërkesa është që “lojtarët rusë” të hiqen nga lart.

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

11 months ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

11 months ago

After being adopted, blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

11 months ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

11 months ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

11 months ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

11 months ago