Categories: Viral

Zyrtari i lartë rus kërcënon Finlandën me “Satan-2”

Një zyrtar i lartë rus ka kërcënuar se me armët bërthamore që disponon Rusia, mund ta “rrafshojë” Finlandën për 10 sekonda. Kreu i Komitetit të Mbrojtjes, Aleksey Zhuravlyov, i bëri këto deklarata disa ditë pasi Finlanda ka deklaruar se do të aplikojë për t’u bërë pjesë e NATO-s.

“Nëse Finlanda dëshiron që të bashkohet me këtë bllok (NATO), atëherë ne do ta vëmë në pikëpyetje ekzistencën e këtij shteti. Është krejtësisht e logjikshme. Nëse SHBA kërcënon shtetin tonë, ne kemi Sarmat-in (raketën Satan-2). Finlanda po thotë që është me SHBA-në. Le të futet në radhë atëherë. Finlandezët duhet t’i jenë mirënjohës Rusisë për shtetin që kanë, për faktin që Finlanda ekziston si shtet”, tha Zhuravlyov.

Kur u pyet nëse Rusia do të vendoste armë bërthamore në kufi me Finlandën, ai u përgjigj: “Përse duhet? Nuk kemi nevojë. Mund ta hedhim raketën nga Siberia dhe mund të arrijë deri në Angli, për 200 sekonda shkon. Në Finlandë shkon për 10 sekonda”

Më tej, zyrtari rus nënvizoi se është Amerika ajo që po e nxit Finlandën: “Finlandezët marrin nga ne 90% të gazit dhe shumë gjëra të tjera. Kujt i duhet lufta? Finlandezët nuk kanë frikë se mos i sulmon Rusia. Amerika po i nxit, ashtu siç nxiti Ukrainën, ashtu siç po mundohen të bëjnë me Poloninë dhe Rumaninë. Dhe faktet tregojnë që Amerika po i arrin qëllimet e saj”./A2CNN

admin

Recent Posts

A very rare black leopard was spotted in an Indian wildlife park… Scroll down for the video of this unusual beauty…

In India’s Tadoba National Park, a highly secretive black leopard was recently spotted. The beautiful…

1 year ago

People who say they hate pets but later regret it… See their adorable photos below…

Bringing a new pet into your home isn’t always an easy decision, especially if someone…

1 year ago

After being adopted, a blind abandoned kitten can’t stop hugging her new father… See appreciating photos of kitten below…

A kitten, later named June, was spotted by a good citizen in Cape Town, South Africa,…

1 year ago

The saddest cat in the world is now unrecognizable… Read on here to know who is responsible for the change…

Meet BenBen, the Internet’s saddest cat. The kitten was spending his days in an animal…

1 year ago

Cats who nail it when it comes to the reality of our professional lives… Watch the most hilarious photos here…

These kitties have a complete understanding of how we feel about our jobs. Oh my,…

1 year ago

A lonely truck driver takes in an abandoned stray cat…

Meet Paul Robertson and his cat Percy, who are the sweetest couple you’ll ever meet.…

1 year ago